1138 Objavljeno 25 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Siniša Šakić zvani Kinez, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, nije se dobrovljno predao policiji, već je uhapšen na graničnom prelazu Donja Gradina prilikom kontrole njegovih dokumenata, potvrđeno je za Srpskainfo.

Iako se jutros pojavila informacija da se on sam predao Graničnoj policiji BiH, naš izvor otkriva da je Kinez jutros došao na pomenuti granični prelaz u 10.55 časova.

''On se nije predao, nego je prilikom redovnih kontrola predao dokumenta graničnim policajcima, a oni su utvrdili da je za njim Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske raspisala potjernicu, nakon toga je uhapšen'', pojasnio je naš sagovornik.

Portparol Granične policije BiH Franka Vican rekla je za Srpskainfo da će Šakić u toku dana biti predat u nadležnost MUP Srpske.

Podsjetimo, Ćulum je ubijen 15. maja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubice su nakon ubistva pobjegle na motociklu.

Policija je saslušala više osoba za koje se sumnjalo da bi mogle imati neke informacije oko ubistva Ćuluma, ali niko nije uhapšen.

Nakon što Šakića nisu pronašli kući raspisali su potjernicu za njim.

Šakić i pokojni Ćulum su ranije bili u sukobu, a i ranije je bila raspisana potjernica za njim zbog pokušaja ubistva Slaviše Ćuluma 2012. godine.

Nakon ispitivanja u policiji Siniša Šakić biće predat Tužulaštvu Srpske


Siniša Šakić, koji je osumnjičen za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma 15. maja u Banjaluci, uhapšen je danas na granici BiH i Hrvatske, a nakon saslušanja u policiji Republike Srpske biće sproveden u Tužilaštvo.

''Šakić bi, nakon što bude ispitan u policiji, trebalo da bude predat Tužilaštvu Republike Srpske u roku 24 sata'', precizarala je za federalne medije portparolka Tužilaštva Dragica Tojagić.

Za Šakićem, koji je uhapšen na graničnom prelazu Donja Gradina, 16. maja je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ćuluma.

Slaviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjaluci, a prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

I Siniša Šakić ima kriminalni dosje, a za njim je bila raspisana potjernica zbog pokušaja ubistva Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.

MUP Republike Srpske raspisao je, nakon Ćulumovog ubistva, potragu za dvije osobe koje se dovode u vezu s tim krivičnim djelom izvršenim 15. maja u Dragočaju, kod Banjaluke.

Auto Janković