3338 Objavljeno 28 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga, 27.05.2020. godine, identifikovali su i lišili slobode lice B.Č. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ''Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga''.

Naime, policijski službenici PU Gradiška su dana 27.05.2020. godine u mjestu Dušanovo, grad Gradiška pokušali zaustaviti vozilo kojim je upravljalo lice B.Č., ali se vozač istog nije zaustavio, te se dao u bjekstvo.

Od strane policijskih službenika PU Gradiška isti je ubrzo sustignut i lišen slobode, te je pretresom vozila i terena vršenim na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, pronađena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''skank'' ukupno bruto mase kilogram i 850 gr.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da seu redovnoj proceduri protiv B.Č. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.