1885 Objavljeno 31 maj 2020 Autor: Zoran Kalinac

Nedjelja, posljednji majski dan, miran i uobičajen dan u Gradišci. U naselju Senjak pak potpuno druga slika, koja asocira na ono vrijeme bivše Jugoslavije, kada su radne akcije bile izuzetno popularne među mladima.

Neformalna grupa građana koja je pokrenula izradu murala Kobija Brajanta na zidu Osnovone škole ''Danilo Borković'', zajedno sa dječacima iz ovog naselja danas je zasukala rukave i organizovala akciju uređenja sportskih terena ove škole.

Ukoliko ste danas prolazili duž Vidovdanske ulice, mogli ste primjetiti mnogo mladih koji su se okupili oko jedne ideje, a to je da sportski kompleks na Senjaku ugleda jedno potpuno novo ruho. Prava je rijetkost danas vidjeti ovoliki broj ljudi na jednom igralištu, s toga je ovo zasigurno jedna od najljepših slika koja će otići ovih dana iz našeg grada.

Gradiščani su udružili zajedničke snage i radnom akcijom očistili javne površine svog mjesta te su svojim radom dali primjer da se uz malo truda i zajedničke saradnje može napraviti nešto što će služiti na dobrobit svima.

Takođe obilježili su oba terena, uređivali koševe, a u planu imaju još mnogo aktivnosti.

Obnovom terena stvoriće se prostor koji će moći koristiti svi sportisti i klubovi, kao i svi mještani, a koji će ostati u nasljeđe budućim generacijama.