1286 Objavljeno 15 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Na području Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška, zbog vožnje pod uticajem alkohola u organizmu, oduzeto je 13 vozačkih dozvola, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška, od 13.06. do 14.06.2020. godine u vremenu od 21,00 do 02,00 časa, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 89 učesnika u saobraćaju, koji su i podvrgnuti testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 13 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 6 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 6 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji je i lišen slobode. Sedam vozača je sankcionisano i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem navedenih aktivnosti, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Auto Janković