701 Objavljeno 15 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Banjalučka policija je prethodnog vikenda vršila pojačanu kontrolu te je uhapsila sedam osoba, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Tri osobe za kojima je raspisana Centralna potjernica po naredbi osnovnog suda u Banjaluci uhapšene su u petak. Uhapšeni su M.Ć. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, R.V. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica i D.D. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela krađa. Navedeni su predati u nadležnost Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.

Osim njih, policijski službenici su slobode lišili četiri osobe zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, 12. juna prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka D.P. pronađeno je i oduzeto oko 0,62 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Policija je u subotu kod D.Đ. pronašla i oduzela dvije tablete roze boje, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, i kod lica inicijala D.Đ. pronašli su i oduzeli oko 1,22 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

"Lica su lišena slobode, te protiv istih slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga nadležnom sudu", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U nedjelju je uhapšen V.G. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Кod istog je pronađeno oko 0,63 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihaunu. Protiv lica V.G. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio zid kluba u Banjaluci


J.Š. uhapšen je u petak u Banjaluci zbog sumnje da je oštetio unutrašnji zid kluba igara na sreću iz Banjaluke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, odgovorno lice kluba igara na sreću prijavilo je nadležnoj policijskoj stanici da je gost navedenog kluba oštetio unutrašnji zid, jer je konobar odbio da mu posluži piće. Izvršeno je alkotestiranje J.Š. kojom prilikom je utvrđeno 2,67 g/kg alkohola u organizmu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv J.Š. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri, a on se sumnjiči da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Uhapšeni zbog posjedovanja droge, oružja i duvana bez akcizne markice


Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u subotu su uhapsili S.L. zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji i zbog posjedovanja proizvoda bez akcizne markice i S.S. zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu putničkog automobila marke Reno kojim je upravljao S.L., te su tom prilikom pronađeni i oduzeti nož, teleskopska palica i oko 5 kg duvana bez akcizne markice. Кod S.S. pronađeno je i oduzeto oko 2,8 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

"Zbog posjedovanja proizvoda bez akcizne markice, obavješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji se izjasnio da nema elementa krivičnog djela, te je u skladu sa tim obavještena Uprava za indirektno oporezivanje", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji protiv S.L. biće podnešen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom suda, i protiv S.S. zbog počinjenog prekršaja  iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Auto Janković