Auto Janković
942 Objavljeno 17 jun 2020 Autor: Bojan Trgić

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je mjesta u Gradišci u kojima su u toku infrastrukturni radovi. Cvijanovićeva je posjetila Agroindurstrijsku zonu u Novoj Topoli, vrtić u izgradnji u Brestovčini i sportsku dvoranu "Servitium" u Gradišci, čija izgradnja bi trebala biti završena za 60 dana.

Agroindustrijska zona u Novoj Topoli je prostor na kome je smješteno nekoliko domaćih i inostranih kompanija, koje zapošlajvaju veliki broj radnika. Jedna od njih je "Kalcedonia" koja posluje u oblasti tekstilne industrije i trenutno zapošljava oko 380 radnika. Predsjednica Vlade Željka Cvijanović je istakla da pored lokalne vlasti duguje zahvalnost i stranom investitoru.

Iz Agroindustrijske zone predsjednica Srpske i graodnačelnik Gradiške Zoran Adžić su se uputili prema vrtiću u Brestovčini, koji je u izgradnji. Nakon toga posjetili su sportsku dvoranu, koja se gradi preko 12 godina, a čija izgradnja bi po riječima gradonačelnika Adžića trebala biti završena za oko 60 dana.

"Ovdje smo u prilici da budemo pred jednim velepnim sportskim objetkorm koji sportski klubovi grada Gradiška čekaju već duži niz godina. Na prostoru gada Gradiška imamo 23 dvoranska sportska kluba, i sada stvaramo uslove za njih jer ovo je velika sportska dvorana koja ima 1600 mjesta, gdje očekujemo da će za nekih 60 dana se radovi privesti kraju, gdje ćemo moći da priuštimo sva sportska takmičenja, i rukometa i košarke i odbojke. Sa druge strane imamo još jednu sportsku dvoranu koja je prilagođena za mali fudbal i košarku i imamo treću dvoranu koja je u potpunosti prilagođena za borilačke sportove."

Da je Gradiška grad sporta ali i kapitalnih investicija istakla je predsjednica Republike Srpsje Željka Cvijanović, koja poručuje da ove investicije služe na ponos ne samo lokalnim vlastima nego i republičkim.

"Moram reći da sam posebno zadovoljna svim onim što sam vidjela u izgradnji vrtića, naravno zahvalnost takođe i Srbiji koja je dala polovinu sredstava neophodnih da se taj vrtić izgradi. Mislim da se Gradiška razvija ubrzanim koracima, naravno, zahvlnost moja i moram reći da sam ponosna na ono što vidim. Imate viziju što pozauje da znate planirati i raditi, a u tome je važna saradnja sa republičkom vlasti."

Pored ovih investicija, u Gradišci je aktuelna izgradnja i mosta na rijeci Savi, koji će povezati autoput Bosne i Hercegovine sa putevima Evrope. 

Centari civilnih inicijativa