2797 Objavljeno 24 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Dva lica su lišena slobode zbog krivičnih djela ''Ugrožavanje sigurnosti'' i ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'', potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 23.06.2020. godine, identifikovali su i lišili slobode lica M.P. iz Banja Luke i M.H. iz Zagreba, Republika Hrvatska, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela ''Ugrožavanje sigurnosti'' i ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija''.

Naime, Policijskoj stanica Gradiška, prijavljeno je da je u ulici Stojana Jankovića, grad Gradiška, 22.06.2020. godine oko 19,25 časova, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, te da nema povrijeđenih lica.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su, a zatim i lišili slobode lica M.P. iz Banja Luke i M.H. iz Zagreba, Republika Hrvatska.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odjeljenja kriminalčističke policije Policijske uprave Gradiška, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vatreno oružje-puška, okvir sa municijom i čahure).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, a da se protiv istih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.