2146 Objavljeno 25 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Jedno lice lišeno je slobode zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 25.06.2020. godine, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala LJ.Đ. iz Gradiške, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo ''Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje''.

Naime, policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi da nepoznato muško lice u ulici Vidovdanska u Gradišci narušava javni red i mir i da u ruci ima nož, zatekli osumnjičenog, koji je verbalno, a zatim i sa nožem u ruci krenuo prema policijskim službenicima, zbog čega je lišen slobode.

Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o licu LJ.Đ iz Gradiške, a prema kojem su neposredno prije prijave postupali policijski službenici Sudske policije, a po Naredbi Osnovnog suda u Gradišci, te je isti u jednom momentu iz nogavice hlača izvadio kuhinjski nož i zamahnuo prema sudskim policajcima, a zatim se dao u bjekstvo.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv LJ.Đ. za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.