Auto Janković
1237 Objavljeno 03 april 2018 Autor: Micro mreža

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška, realizovali su akciju kodnog naziva ,,Slot“, koja je imala za cilj rasvjetljavanje krivičnih djela ,,Teška krađa“ u ugostiteljske objekte, te su identifikovali lice M.P. (1993) iz Gradiške, koje se sumnjiči da je u mjesecu martu tekuće godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška počinio dva krivična djela ,,Teška krađa.

Krivična djela su izvršena upotrebom fizičke snage i podesnog alata na prozor ugostiteljskih objekata, a zatim upotrebom podesnog alata izvršeno je obijanje aparata igara na sreću, iz kojih je otuđen novac u iznosu od oko 1600 KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je preters kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti (razne vreste alata) koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog ružilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavvi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji, a u cilju rasvjetljavanja i drugih krivičnih djela protiv imovine, a za koje se sumnja da su izvršila navedena lica.

Centari civilnih inicijativa