586 Objavljeno 30 jun 2020 Autor: Micro Mreza

Četrdeset četiri vozača motocikla je sankcionisano zbog upravljanja motorom prije sticanja prava na upravljanje, a 48 vozača je kažnjeno zbog upravljanja neregistrovanim motociklom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su od 25. do 28. juna realizovali su akciju pojačane kontrole u saobraćaju te je tom prilikom izdato 138 prekršajnih naloga.

"Policijski službenici su kontrolisali 271 vozača koji su upravljali motociklom i lakim motociklom. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 44 vozača motocikla je sankcionisano zbog upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, 48 vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom. 81 vozač je sankcionisan zbog nenošenja zaštitne kacige. Izadat je 341 prekršajni nalog po drugim osnovama", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa, da odgovorim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.

Rasvjetljena teška krađa


Protiv osobe čiji su inicijali M.B., zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, saopšteno je iz ove PU.

Naime, M.B. se sumnjiči da je 6. oktobra 2019. godine na području grada Banjaluka provalio u kuću oštećenog, te pronašao i otuđio novac u iznosu od 13.600 KM.

Auto Janković