3796 Objavljeno 07 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga, 06.07.2020. godine, identifikovali su i lišili su slobode S.S. i Č.M. oba iz Gradiške zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ''Omogućavanje uživanja opojnih droga'' i lice S.S. iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja konzumiranje opojne droge.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 06.07.2020. godine u 00,05 časova u mjestu Kladari, opština Srbac, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke VW ''Golf'' u kojem su se nalazili S.S. i Č.M. oba iz Gradiške.

Izvršenom kontrolim lica i vozila pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata na dvije lokacije, a koje koriste navedena lica, te su tom prilikom u mjestu Cerovljani, grad Gradiška, pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i metalna mrvilica sa ostatcima suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu).

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv lica S.S. i M.Č. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela, a protiv S.S. slijedi podnošenje Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Auto Janković