2135 Objavljeno 16 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, uspješno je riješena krizna situacija, u kojoj je, angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, pregovaračkog tima MUP-a Republike Srpske i policijskih službenika Policijske uprave Gradiška, lice D.B. iz mjesta Turjak, grad Gradiška, lišeno slobode, potvrđeno je za ''Micro mrežu''.

Dana 15.07.2020. godine oko 18.00 časova Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je u mjestu Turjak, grad Gradiška jedno lice fizički napalo komšiju, kojom prilikom je u ruci držalo ručnu bombu.

Na lice mjesta su upućeni policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedno lice iz mjesta Turjak, grad Gradiška prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju kojom prilikom je u ruci držalo ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku i bacilo u pravcu oštećenog, ali ista nije eksplodirala nakon čega je pobjeglo sa lica mjesta, te se zaključalo u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policijske uprave Gradiška i pregovarački tim Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kako bi stupili u kontakt sa licem da se isto preda, te su u jutarnjim časovima, 16.07.2020. godine, nastavili sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Dana 16.07.2020. godine oko 12,40 časova od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS izvršen je ulazak u kuću stanovanja D.B., a gdje je isti zatečen sa majkom M.B. nakon čega su oba lica stavljena pod kontrolu policijskih službenika, te su isti zatečeni bez vidljivih povreda.

Lice D.B. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju, te je nad istim u toku kriminalistička obrada.

Na mjestu događaja je bio i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

U toku je pretres porodičnog imanja u mjesta Turjak, grad Gradiška, a koje koristi osumnjičeno lice.

O svemu gore navedenom i preduzetom upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv D.B.podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo u redovnoj proceduri.

Auto Janković