Auto Janković
612 Objavljeno 20 jul 2020 Autor: Micro Mreza

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova „lijevak“ sankcionisano je gotovo pola kontrolisanih učesnika u saobraćaju.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS su u okviru pojačane kontrola učesnika u saobraćaju – lijevak, koja je realizovana od 16. do 19. jula 2020. godine, kontrolisali 8.833 učesnika u saobraćaju, od kojih je 4.273 sankcionisano. Кontrola je završena na području policijskih uprava Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Prijedor i Gradiška – saopšteno je iz MUP RS.

Кod 397 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, 52 vozača privedena su zbog utvrđenog prisustvo alkohola sa više od 1,5 promila, a dok je osam vozača odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Zbog utvrđenog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje privedena su dva vozača, a 11 vozača odbilo je da se potvrgne testiranju.

Takođe, sankcionisano je 60 vozača koji su upravljali prije sticanja prava na upravljanje ili neodgovarajućom kategorijom, 54 vozača zbog isteka potvrde o registraciji vozila, 655 učesnika zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 227 zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica, 507 zbog tehničke neispravnosti vozila, a zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila sankcionisano je 1.229 vozača.

– Napominjemo da je u toku preventivna kampanja „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, koju Ministarstvo provodi tokom jula i avgusta na području cijele Republike Srpske. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i vožnju prilagode uslovima na putu i vremenskim prilikama – navodi se u saopštenju, piše Srpskainfo.

Centari civilnih inicijativa