435 Objavljeno 22 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Moto klub “Izgubljeni” iz Srpca otkazao je 16. srbačku motorijadu koja je trebala da se održi od 24. do 26. jula na platou sportske dvorane u Srpcu.

Ovakva odluka uslijedila je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije koji je zbog pandemije virusa korona produžio postojeće mjere do 3. avgusta.

Jedna od mjera je zabrana okupljanja u grupama većim od 50 lica, zbog čega nije moguće organizovati motorijadu u ovakvim okolnostima.

Iz Moto kluba ''Izgubljeni'' upućuju apel građanima da poštuju sve propisane mjere kriznih štabova kako bi se spriječilo širenje zaraze i dodaju da će o svim budućim aktivnostima blagovremeno informisati javnost.

Otkazana i srbačka regata


Srbačka regata koja se tradicionalno održava krajem jula, neće biti organizovana ove godine zbog pandemije virusa korona.

Ovo je saopštio predsjednik organizacionog odbora Jordan Kuvalja koji je rekao da zbog produženja mjera od strane Republičkog štaba za vanredne situacije neće biti moguće organizovati ovu popularnu manifestaciju.

''Iako se radi o druženju u prirodi, na otvorenom, gdje su mogućnosti da dođe do zaraze manje, ipak postoji opasnost da se proširi virus jer se svake godine okupi više stotina učesnika što bi u ovoj situaciji dovelo do rizika. Takođe nismo željeli organizovati regatu sa manjim brojem učesnika da ne bismo kvarili tradiciju. Zdravlje ljudi je na prvom mjestu, vidimo se ponovo iduće godine'', poručio je Kuvalja.

Srbačka regata je trebala biti održana po šesnaesti put ove godine, a početak je bio planiran na lokaciji kod nekadašnjeg pontonskog mosta u Kukuljama, nakon čega je planiran spust Vrbasom kroz Razboj pa sve do ušća u Savu u Srpcu.

Organizator regate svake godine je Turistička organizacija opštine Srbac, a pokrovitelj Opština Srbac.

Auto Janković