Auto Janković
3710 Objavljeno 31 jul 2020 Autor: Micro Mreza

Lice iz Gradiške izvršilo je krivično djelo ''Teška krađa'', pa zapalilo objekat, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška identifikovali su i lišili slobode lice R.M. iz Gradiške, za koje postoji sumnja da je počinilo krivična djela ''Teška krađa'' i ''Paljevina''.

Naime, Policijskoj upravi Gradiška, 30.07.2020. godine oko 19,05 časova, prijavljeno je daje u ulici Mehe Šantića, grad Gradiška, došlo do požara na objektu privatno vlasništvo. Požar je ugašen od strane Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, a na objektu je pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Operativnim radom policijskih službenika Policijske uprave Gradiška, došlo se do saznanja da su na objektu privatno vlasništvo po dolasku radnika Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, zatečena otvorena ulazna vrata, te su u unutrašnjosti objekta uočeni tragovi premetačine.

Istog dana, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala R.M. koje se sumnjiči da je navedenog dana upotrebom podesnog alata nasilno otvorilo ulazna vrata objekta, ušlo u unutrašnjost i izvršilo premetačinu, te otuđilo razne predmete (TV prijemnik, bušilicu, peglu, set noževa i drugo), nakon čega je izvršilo zapaljenje objekta.

Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenog, te će biti vraćeni vlasniku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Centari civilnih inicijativa