1383 Objavljeno 26 septembar 2020 Autor: Srna

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška uhapsili su D.M. i S.M. iz mjesta Trošelji zbog narušavanja javnog reda i mira vrijeđanjem policijskih službenika.

U saopštenju iz Policijske uprave Gradiška navodi se da su juče u 14.45 časova policijski službenici kontrolisali automobil ford eskort kojim je upravljao D.M, a na mjestu suvozača nalazila osoba S.M.

"Prilikom kontrole ova lica su narušili javni red i mir vrijeđanjem policijskih službenika, a daljom kontrolom je utvrđeno da su višestruki povratnici u izvršenju prekršaja, te su lišeni slobode. U registru novčanih kazni je utvrđeno da D.M. ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni, te mu je privremeno oduzeto vozilo", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Protiv navedenih osoba osnovnom sudu Gradiška, Odjeljenje za prekršaje, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.