2826 Objavljeno 02 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Još uvijek nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je u saobraćajnoj nezgodi na području Gornje Šnjegotine kod Teslića smrtno stradao Duško Topić (52) iz Gradiške sa prebivalištem u Doboju.

Njegovo beživotno tijelo policija je nakon dojave mještana pronašla u u rječici Lukavica u prevrnutom automobilu ''reno klio'' jutros, a dosadašnjom istragom utvrđeno je da je smrt
nastupila preksinoć oko 22 časa.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Topić je bio vezan sigurnosnim pojasom u automobilu. Nakon provjere o vlasništvu nad vozilom, vozač je pronađen u mjestu stanovanja u Čelincu sa vidnim povredama po tijelu, što je nedvosmisleno upućivalo na pretpostavke da se radi o drugom akteru nezgode. Istražni organi nisu potvrdili nagađanja da se radi o pripadniku MUP.

Policijska uprava je saopštila da je riječ o M.T, a takođe nezvanično, prema izvorima našeg portala, radi se o Milanu Tripiću iz Čelinca.

Alkotestiranjem u teslićkom Domu zdravlja, gdje je iz kuće prebačen radi ukazivanja pomoći i alkotestiranja, uvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi od 1,55 mg/kg.

Kako stvari sada stoje, Tripiću slijede najmanje dvije prijave Okružnom javnom tužolaštvu, za Krivična djela ''Ugrožavanje javnog saobraćaja'' i ''Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi''.

/mojasrpska.info/

Auto Janković