494 Objavljeno 02 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Do kraja godine mogla bi početi izgradnja novog vrtića u Srpcu. Za ovu kapitalnu investiciju obezbijeđeno je 850 hiljada KM, a riječ je o donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da se radi o veoma značajnoj kapitalnoj investiciji za ovu lokalnu zajednicu.

“Novi objekat vrtića zauzimaće površinu od 1762 kvadratna metra, biće izgrađen po najvišim standardima i ponudiće sve uslove za kvalitetan razvoj naših mališana“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Troškove projekta snosiće opštinska uprava.

Novi vrtić nalaziće se iza zgrade Osnovnog suda u Srpcu a radovi na ovoj lokaciji započeće čim se okonča tenderska procedura izbora izvođača radova. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, po riječima načelnika Dragosavljevića, radovi bi mogli početi do kraja godine.

"U objektu će se nalaziti dovoljno prostorija za boravak oko 200 djece u jednoj smjeni, igraonice, zelene površine, kuhinja i drugi neophodni objekti. Takođe će biti izgrađen parking i novi pristupni put“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Prvi vrtić u Srpcu osnovan je 1972. godine, a nakon katastrofalnih poplava koje su uništile ovaj objekat, preseljen je 1986. godine u krug “Itrisa”. Od tada do danas kroz ovu ustanovu je prošlo više hiljada mališana.

/mojasrpska.info/

Auto Janković