1593 Objavljeno 03 oktobar 2020 Autor: Bojan Trgić

Predstavnici Gradske boračke organizacije zajedno sa načelniko Odjeljenja boračko-invalidske zaštite Gradiška, obišli su gradilišta na kojima pomažu u stambenom zbrinjavanju.

U saradnji sa Mjesnom boračkom organizacijom u Turjaku, mjesnom zajednicom i vrijednim mještanima uz pomoć novčanih sredstava obezbjeđenih kroz budžet grada Gradiška u Turjaku je sagrađena kuća za porodicu Sande Bjelić supruge umrlog borca prve kategorije.

"Prekrivamo i kuću porodici Antić u kojoj živi borac prve kategorije sa porodicom i majkom koja je drugog sina dala za Republiku Srpsku. Još smo obišli i porodicu Velibora Jovića borca prve kategorije gdje smo obezbjedili stolariju za njegovu novoizgrađenu kuću. Obišli smo takođe i porodicu Soldat u Petrovom Selu gdje su u toku radovi na kući koju smo izgradili 2018. godine. Navratili smo i kod višečlane porodice Jokić koja je uselila u kuću koju smo izgradili 2019. godine. Njima pomažemo da stave kupatilo u funkciju", poručuju iz Boračke organizacije Gradiška.

U toku je još izgradnja kupatila porodicama Todorović u Miljevićima i porodici Sladojević u Novoj Topoli, čime se u kontinuitetu iskazuje briga o borcima i njihovim porodicama na području grada Gradiška.

Auto Janković