2083 Objavljeno 08 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Branislava Stanivukovića (43) iz Srpca, monstruma koji je u julu ove godine, nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, vanbračnu suprugu M.M. polio benzinom i zapalio na lokalnom putu kod Aleksandrovca, potvrđeno je za Srpskainfo.

Slučaj koji je prije pet mjeseci šokirao Banjaluku i regiju, osim svireposti, ostaće i upamćen po tome što su Stanivukovića u početku teretili samo za nasilje u porodici, ali je nakon pritiska javnosti banjalučko tužilaštvo monstruozan slučaj ipak prekvalifikovalo kao teško ubistvo.

Teško povrijeđena M.M, kojoj su konstatovane teške opekotine po cijelom tijelu, podlegla je u UKC Republike Srpske dvije sedmice nakon tragičnog slučaja.

Prema optužnici, koja je u posjedu Srpskainfo, Stanivuković se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

Prvi put nesrećna žena je pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine. Za osvetu, Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom.

Dugogodišnje zlostavljanje kulminiralo je 20. jula ove godine.

Stanivuković je kritičnog dana pratio vanbračnu suprugu M.M, koja je bila u društvu sa kćerkom. Presreo ih je na lokalnom putu Aleksandrovac – Mrčevci.

Iako je nesrećna žena pokušala da pobjegne, krvnik ju je stigao, polio benzinom i zapalio.

Auto Janković