1280 Objavljeno 16 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Zgrada u kojoj je smještena Gradska uprava Gradiška biće ponuđena na prodaju za dva miliona maraka, odlučila je Skupština akcionara ''Krajina osiguranja'', koja je vlasnik zgrade.

Odluku kojom se odobrava prodaja nekretnine na području Grada Gradiška, Skupština akcionara ''Krajina osiguranja'' donijela je 29. septembra, ali je tek danas objelodanjena objavom na Banjalučkoj berzi.

Procijenjena tržišna vrijednost objekta iznosi 2.070.258 KM i odlukom je definisano da ne može biti prodan po vrijednosti manjoj od procijenjene.

Direktoru ''Krajina osiguranja'' naloženo je da sprovede postupak javne prodaje nepokretnosti, putem licitacije.

Sredstva od prodaje koristiće se isključivo za namirenje i održavanje tehničkih rezervi i u druge svrhe se neće moći koristiti.

Ranije su održane dvije neuspjele licitacije za prodaju zgrade, te je propao i pokušaj neposredne pogodbe sa Gradiškom, koja je ponudila oko 1,25 miliona KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je ranije da je cijena koju traži ''Krajina osiguranje'' neprihvatljiva, dok danas kaže da ne može ništa da govori na ovu temu jer nije upoznat s odlukom ''Krajina osiguranja''.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.

/Capital.ba/