1631 Objavljeno 12 maj 2018 Autor: Bojan Trgić

4. banjalučki M:tel polumaraton najavljivan je kao kao događaj koji će biti najveća sportska manifestacija u Banjaluci ove godine. Sa oko desetak hiljada učesnika on je to zaista i opravdao. No, je li Banjaluka u potpunosti bila spremna za ovakav jedan događaj?

Ako pitate građane prolaznike reći će vam da jeste, ali ako pitate vozače ljutito će odgovoriti da su danas zakasnili gdje god da su krenuli i da nemaju živaca više ni da pričaju. Ono što je takođe interesantno jeste da je svima čudno zašto je polumaraton organizvan subotom, koja je za većinu građana Banjaluke ali i okoline radna.

Zbog blokade užeg dijela grada, Goran Đurić, koji živi u naselju Starčevica bio je jutros zaista u nezahvalnoj poziciji jer se jedva domogao drugog dijela grada, obzirom da je sve bilo u kolapsu.

"Rebrovački most je bio pretrpan, Borik sav blokiran, pa sam jedva izašao iz svoje ulice, jer su sva auta išla na naš tranzit. Zaista mslim da je Banjalučki polumaraton mogao biti organizovan nedjeljom, jer svi mi koji smo morali jutros na posao, smo ili zakasnili ili morali krenuti tri sata prije."

Ni drugi vozači se nisu dobro proveli, jer bi već na ulazu u Banjaluku na semaforu kod Kramara naletili na kolonu. Ta kolona je dočekala i našu ekipu, pa smo s lica mjesta mogli uočiti kako je stanje u saobraćaju katastrofalno i kako su vozači u nervozi načinili nekliko udesa. 

S nadom da će organizatri imati obzira prema vozačima i stanovnicima Banjaluke, nekako smo preživjeli ovaj dan. Pobjednicima Banjalučkog polumaratona čestitamo a ostalim učesnicima želimo više sreće sljedeće godine.

Auto Janković