152 Objavljeno 26 oktobar 2020 Autor: Micro Mreza

Na području Policijske stanice Srbac realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz PU Gradiška.

Na području koje operativno pokriva Policijska stanica Srbac, 23/24.10.2020. godine u vremenu od 21,00 do 03,00 časa, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 145 učesnika u saobraćaju, od kojih su 142 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 12 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 1 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 3 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Petnaest vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.