2353 Objavljeno 26 oktobar 2020 Autor: Bojan Trgić, Zoran Kalinac

Gradišku je 24. oktobra prije dvije godine pritisla ogromna tuga. Uzoran mladić Đorđe Radaković tragično je nastradao prilikom uređivanja parkovskog drveća.

Mnogi u gradu na Savi i sada su u nevjerici, jer i dalje ne mogu shvatiti da se tragedija dogodila. Đorđe se bavio sportom, trenirao kajak i bio omiljen u rodnom gradu. Potiče iz ugledne porodice koja je u Gradišci poznata po dobročinstvu i društvenim djelovanjem.

''Teško je momka kao što je naš Đorđe opisati u jednu ili dvije rečenice. Bio je osoba koja je samim svojim prisustvom znala popraviti i uljepšati dan, momak uz kojeg nikad nije bilo dosadno, živio je za muziku i u tome bio izuzetno dobar, mnogi su ga poznavali i voljeli i sigurno da mnogima nedostaje'', rekao je za ''Micro mrežu'' Nenad Pilipović, dugogodišnji Đorđetov prijatelj.

U oktobru prošle godine u Gradišci sa radom je počelo novo Udruženje građana ''Đora'', odnosno ''Đorđe Radaković'', koje nosi naziv po sportisti i omiljenom mladiću koji je tragično izgubio život u Njemačkoj.

''Nadam se da se kroz rad našeg udruženja mnogi prisjete veselog momka sa zaraznim osmijehom'', zaključio je za ''Micro mrežu'' Pilipović.

Udruženje građana ''Đora'' u proteklom periodu organizovalo je nekoliko uspješnih humanitarnih akcija na području grada.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE.