1676 Objavljeno 14 maj 2018 Autor: Micro mreža

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Gradiška, na osnovu operativnih saznanja da se S.H. (1990) i M.L. (1996), oboje iz Gradiške, mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, 10.05.2018. godine, preduzeli su operativno taktičke mjere i radnje, te su na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, a pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedena lica. 

Tokom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli digitalnu vagu, plastičnu kutiju u kojoj se nalazila biljna materija zelene boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu (bruto mase oko 17 grama), prozirnu vrećicu u kojoj su se nalazile sjemenke smeđe boje koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje (oko 12 sjemenki), vojno oružje, municija i drugi predmeti koji su oduzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku. 

Zbog sumnje da su izvršili krivična djela ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ S.H. i M.L. lišeni su slobode, a nakon ispitivanja, uz saglanost dežurnog okružnog javnog tužioca, otpušteni na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.

Auto Janković