1045 Objavljeno 20 novembar 2020 Autor: Bojan Trgić

Za hrabre policajce koji su juče izvukli čovjeka iz nabujale rijeke Save organizovan je prijem kod načelnika Policijske uprave Gradiška.

Kako kaže načelnik PU Gradiška Bojan Škorić, ovo je situacija u kojoj su policajci pokazali hrabrost, odlučnost i požrtvovanost ne misleći ni jednog momenta kojoj opasnosti se oni izlažu.

"Nisu uopšte razmišljali o svom životu niti o bilo čemu drugom, već su ušli odmah u vodu i pružili su prvu pomoć ugroženom čovjeku. Mi smo posebno ponosni na ove ljude koji su pokazali visok stepen profesionalnosti", poručio je Škorić.

Ono što je Škorić posebno istakao je mladost i kratak staž obojice policajaca, gdje jedan policajac ima godinu dana radnog iskustva, dok drugi tek dva mjeseca. Bez obzira na radno iskustvo, Ognjen Erceg nije oklijevao ni jednog momenta da na uzvike pomoći uđe u nabujalu Savu.

"U prvi mah je bilo dramatično. Lice se nalazilo u životnoj opasnosti, samo mu je glava virila iz vode. Mi smo odmah dotrčali i pokušali da oslobodimo lice, međutim, nismo uspjeli odmah da ga izvučemo jer je klada pala preko njega i pritisla ga, da bi dolaskom vatrogasne jedini i pomoći građana uspjeli da lice izvučemo iz vode."

S obzirom da Sava nije ni malo bezazlena drugi hrabri policajac Vitomir Šerbula poručuje građanima da se čuvaju prilikom rada oko drva, jer su specifični vremenski uslovi.

"Jako je lijep osjećaj kada spasite nečiji život i kada vam ljudi čestitaju ali apelujem na ljude, kada je ta sječa drva u pitanju na obali rijeke Save, koja je sada u nadolazećem periodu i veoma je opasno da se bilo šta radi bez nekakvog nadzora i adekvatne opreme".

Kako smo nezvanično saznali nastradali M.M. je stabilo i van životne opasnosti, a čitava drama odigrala se juče u popodnevnima časovima.

Besplatnu Android aplikaciju portala ''Micro mreža'' preuzmite OVDJE