Auto Janković
1196 Objavljeno 01 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Četiri lica lišena su slobode zbog krivičnog djela ''Krijumčarenje ljudi'', potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19,00 časova, u mjestu Brusnik, opština Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljala lica D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Avganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susjednom državom.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres lica i vozila koje koriste gore navedena lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se lica inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv istih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ''Krijumčarenje ljudi''.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banja Luka na dalje postupanje.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Centari civilnih inicijativa