Krčma kod Ace
406 Objavljeno 14 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Na području koje opeartivno pokriva Policijska uprava Gradiška u dane vikenda realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, potvrđeno je za ''Micro mrežu''.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane vikenda u vremenu od 19,00 do 02,00 časova, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 1327 učesnika u saobraćaju, od kojih je 1327 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 29 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 2 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 5 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 4 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Takođe, 2 vozača su sankcionisana zbog prisustva opojnih droga u organizmu, a šest vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Banjaluka

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka tokom proteklog vikenda provedena je akcija pojačane kontrole vozača i tom prilikom izdato je 306 prekršajnih naloga.

Policijski službenici su kontrolisali 1.984 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1.917 vozača.

''Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je 201 vozač od čega, 97 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 71 vozač zbog od 0,81 do 1,50, a 25 vozača je uhašeno i zadržano do otriježnjenja zbog toga što su imali više od 1,5 promila alkohola u krvi, kao i dva vozača koji su odbili da se testiraju'', rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da je kod jednog vozača prilikom kontrole utvrđeno da je imao 3,12 promila alkohola u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je osam''mladih vozača'', odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Tri vozača su testirana na prisustvo opojne droge u organizmu, od kojih je jedan bio pozitivan.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković