1185 Objavljeno 21 decembar 2020 Autor: Micro Mreza

Na području Policijske uprave Gradiška, zbog vožnje pod uticajem alkohola u organizmu, oduzeto je 27 vozačkih dozvola, potvrđeno je za ''Micro mrežu''.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane vikenda u vremenu od 19,00 do 01,00 čas, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 877 učesnika u saobraćaju, od kojih je 877 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 27 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 13 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 3 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Takođe, dvanaest vozača sankcionisano je i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković