816 Objavljeno 21 decembar 2020 Autor: Srna

Inspektori su tokom kontrola u Republici Srpskoj izrekli kazne od 17.000 KM privrednim subjektima zbog nepoštovanja preventivnih zaštitnih mjera od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, a za jedan objekat izrečena je i mjera privremene zabrane rada.

''Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, protekle sedmice izvršili 1.040 inspekcijskih kontrola i u devet slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju'', saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

U okviru ovih mjera do sada je izvršeno više od 28.700 kontrola u kojima su izrečene kazne od 389.000 KM, dok je za 32 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

S obzirom na predstojeće praznike inspekcija će nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu, posebno objekata u kojima je veća frekvencija građana, poput ugostiteljskih i trgovačkih, naveli su iz Inspektorata.

Pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima

Policija u Republici Srpskoj evidentirala je pet krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije prilikom kontrole ugostiteljskih objekata u protekla četiri dana.

Policija je u četvrtak, 17. decembra, prilikom racije u ugostiteljskom objektu u mjestu Maleševci, opština Ugljevik, zatekla vlasnika lokala i deset gostiju koji su konzumirali alkoholna i ostala pića.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u toku je dalji rad, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Banjalučka policija je u petak, 18. decembra, u tri ugostiteljska objekta zatekla dva konobara i pet gostiju, zatim vlasnika lokala i osam gostiju, te deset lica, nakon isteka radnog vremena shodno odlukama Republičkog štaba za vandredne situacije.

U subotu, 19. decembra, policija je u ugostiteljskom objketu u Tesliću zatekla 113 lica.

Iz MUP-a pozivaju građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

''S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti'', piše u saopštenju.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković