Auto Janković
1642 Objavljeno 05 maj 2021 Autor: Bojan Trgić

Na temu Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći socijalno ugroženim i nezaposlenim borcima koji su mlađi od 60 godina razgovarali smo sa predsjednikom Gradske boračke organizacije Gradiška Milovanom Gagićem, koji je tom prilikom poručio da je ovaj Javni poziv neka vrsta poniženja boraca Republike Srpske.

Milovan Gagić ističe da se ovim Javnim pozivom dijele borci vojske Republike Srpske što je nedopustivo i dodaje da je prekomplikovana procedura dobijanja pomoći iz poemnutog granta.

"Mi ne možemo dijeliti borce na one koji imaju više i manje od 60 godina, niti ih možemo dijeliti po nacionalnosti, po obrazovanju i tako dalje. Svakom borcu je jasno utvrđeno koliko je bio u zoni borbenih dejstava i na osnovu toga on treba da ostvari primanja. Što se tiče procedure dobijanja pomoći, ona je prekomplikovana i čini mi se da je cilj da se što više boraca odvrati od ovog poziva."

Gagić je kategoričan i kada je u pitanju odgovornost za ovakve propuste, koju prebacuje na predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, koji su donosili ovakva rješenja ad hoc.

Kompletan intervju sa predsjednikom Gradske boračke organiazcije Gradiška Milovanom Gagićem pogledajte u videu.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa