2160 Objavljeno 26 maj 2022 Autor: Zoran Kalinac

Gradiščanka Jelena Gvozderac fudbalom se počela baviti sa šest godina, a do 14. je igrala sa dječacima, pošto propisi nisu dozvoljavali mješanje.

''Morala sam da se odlučim za ženski klub. Fudbalsku karijeru na poziciji golmana počela sam u ŽFK ''Banjaluka''. Potom sam nastupala za ŽNK ''Emina'' Mostar, ŽFK ''Jedinstvo'' iz Žeravice, ''Sanu'' iz Sanskog Mosta i ponovo za ŽFK ''Banjaluka'' gdje sam se našla na listi želja izuzetno dobrog trenera Zorana Zlatkovskog da dođem u Kamenicu'', počinje svoju priču za ''Micro mrežu'' Jelena Gvozderac.

Kako je istakla od samog dolaska vladala je pozitivna atmosfera, djevojke su je jako dobro prihvatile što joj je bilo i najvažnije.

''Treneri su super - posvećeni, profesionalni. Što se tiče uslova za treniranje i samih treninga sve je i više od očekivanog. Nadam se da ću nastaviti da opravdavam povjerenje ljudi iz stručnog štaba i narednu sezonu, a ujedno i da ću našu Gradišku predstaviti u najboljem svjetlu'', dodala je Jelena.

Nedavno je sa svojim klubom osvojila Kup Makedonije, a ujedno postavila i novi rekord što se tiče ovog takmičenja u Makedoniji pošto je na čak 19 utakmica uspjela sačuvati svoju mrežu.

''Za mene je ovo ogroman uspjeh. Luda je trka i za titulu šampiona prvenstva... Smatram da je ovo jedna od najboljih sezona'', istakla je Jelena za ''Micro mrežu''.

Za reprezentaciju BiH prvi poziv dobila je sa 17 godina.

''San svake igračice je da nastupa za svoj nacionalni tim. Trenutno sam na širem spisku A reprezentacije BiH. Predivan je osjećaj biti među najboljim igračicama i golmanima u svojoj zemlji i mislim da svaki sportista treba da teži ka tome. Naravno da i u budućnosti očekujem povjerenje selektorice. Nadam se da ću na predstojećim okupljanjima dobiti šansu i naravno odgovarajuću minutažu gdje ću moći da pokažem, dokažem i opravdam poziv u reprezentaciju'', kazala je Jelena.

Takođe Jelena je kao član makedonske Kamenice nastupala u Ligi šampiona.

''Iskreno, prvi put sam osjetila čar tako velikog takmičenja protiv Juventusa i Bešiktaša... Nešto nevjerovatno, daleko su iznad nas po svemu. Mi prije svega fizički mnogo zaostajemo, što se tiče igračica. O infrastrukturi da ne pričamo, ali što se same igre tiče mnogo se brže igra u jačim ligama, mnogo se brže trči, pa tu ima dosta i do tehnike. Jednostavno jedno drugo vuče'', poručila je Jelena.

''Imam profesionalni ugovor do 2023. godine. Voljela bih da branim boje nekog jačeg kluba u Evropi. Gdje god da nastavim svoju karijeru, uvijek ću pružati svoj maksimum i truditi se da profesionalno radim ono što najbolje znam a to je da čuvam svoju mrežu'', zaključila je Jelena Gvozderac u razgovoru za ''Micro mrežu''.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković