Krčma kod Ace
1072 Objavljeno 07 april 2020 Autor: Zoran Kalinac

Jedan od najuspješnijih sportskih komentatora sa prostora bivše Jugoslavije bio je gost Facebook live videa ''Micro mreže''.

Na samom početku intervjua popularni 'Baha' osvrnuo se na Svjetska fudbalska prvenstva. Sa radošću se sjeća finala prvenstva 2002. i 2006. godine i kako kaže iako se možda neki neće složiti sa njim, svjetska smotra fudbala je vjerovatno veća manifestacija i od Olimpijskih igara.

Nakon toga Topalbećirević je pažnju posvetio reprezentaciji BiH, ali i selekcijama Srbije i Hrvatske. Pomenuo je veliki upsjeh Dinama u protekloj deceniiji i rekao je da je Dinamo klub koji je u proteklom periodu među tri ekipe koje su najviše zaradile od transfera.

Baha je poseban dio emisije posvetio Zvjezdanu Misimoviću koji je inače iz Jablanice kod Gradiške.

Na pitanje da li bi formiranjem zajedničke druge lige u BiH profitirao fudbal, Baha je rekao da mu je to najbolje pitanje koje je čuo u proteklom periodu. 

''Da ima pameti, u oba saveza, Drugu ligu startamo sa 20 klubova, Prva broji 16 i svi bi bili zadovoljni'', kazao je Topalbećirević.

Baha je najavio i promociju svoje knjige u mnogim gradovima, a između ostalih u Gradišci, Banjaluci i Tesliću.

Uživo je prenosio 19 finala Lige šampiona, četiri Svjetska i Evropska prvenstva, Olimpijske igre, autor je nekoliko sportsko dokumentarnih filmova i još mnogo toga.

Intervju sa Sabahudinom Topalbećirevićem možete pogledati OVDJE.

Auto Janković