Krčma kod Ace
1556 Objavljeno 09 april 2020 Autor: Zoran Kalinac

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji grada Gradiška, Goran Zakarić, gostovao je večeras u "live" prenosu na fejsbuku. Njegov sagovornik je bio naš novinar Zoran Kalinac, koji je i nekadašnji Zakarićev saigrač.

Za blistavu Zakarićevu karijeru odgovorni su iz fudbalskog kluba "Kozara" Gradiška, gdje je on i ponikao. Kako kaže duguje veliku zahvalnost timu ljudi koji mu je omogućio da napravi ovakvu igračku karijeru.

"Kozara je imala zaista kvalitetnu školu fudbala, pogotovo u to vrijeme. Hvala svima koji su radili sa mnom, koji su me prepoznali. Posebno bih se zahvalio treneru Stojanu Timarcu i Saši Krupljaninu, sa kojima sam proveo najviše vremena trenirajući u Kozari."

Zakarić je iz Kozare otišao u zagrebački "Dinamo", gdje je upoznao Zdravka Mamića za kojeg ima samo riječi hvale, tvrdeći da je veiki profesionalac i da je učinio dosta za hrvatski fudbal. Prisjetio se is vojih igara za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a posebno utakmice s Jermenijom.

Pored Dinama, Zakrić je igrao i u Partizanu, odakle vuče najljepše sportske uspomene.

"Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam potpisao za Partizan. Najljepši dio karijere sam proveo tamo, a igrači poput Zorana Tošića, mog zemljaka Ožegovića, Stojkovića i poebno Saše Ilića su mi bili i ostali veliki prijatelji i čast mi je bila igrati s njima".

Zakrić rado posjećuje Gradišku, jer je kako kaže to mjesto u kojem se rodio, odrastao i gdje živi njegova porodica.

"Svaki put kad god mogu svratim u Gradišku, tu su moja braća sa svojim porodicama, tu su moji drugari sa kojima se i dan danas družim. Srce mi je u Gradišci, zato se nadam da ću ponovo igrati u Kozari bar jednu polusezonu".

Na samom kraju Zakarić se zahvalio na našem pozivu i poručio svima da čuvaju zdravlje i svoju porodicu, izdržavši "povrijeđen" ovaj intervju jer mu je kćerkica zakačila prstom i povrijedila oko. 

Kompeltan intervju možete pogledati OVDJE.

Auto Janković