Krčma kod Ace
1126 Objavljeno 11 april 2020 Autor: Zoran Kalinac

Novinar Arene sport i rukometni mag Sreten Rašković bio je novi gost Facebook live emisije Portala ''Micro mreža''. Razgovor sa sportskim novinarom iz Beograda vodio je novinar ''Micro mreže'' David Pavlović.

Sreten Rašković je pisao za list Danas i Glas Regije, ali od 2009. kada je sa radom počela Arena sport priključio se ovoj medijskoj kući.

U uvodnom dijelu emisije Sreten Rašković je rekao da vrijeme pandemije korona virusa provodi u svom domu uz mnogobrojne sportske kvizove, te uz čitanje i pisanje.

Nakon toga rukometni ekspert osvrnuo se na uspjeh banjalučkog Borca koji se desio prije tačno 44 godine, a uz to govorio je i o najvećem problemu u rukometu, a to je stagniranje.

''Nijedna rukometna aktivnost više ne donosi toliku radost kao prije 20 godina, djeca žele da idu na fudbal, košarku, odbojku, tenis i rukomet gubi. Ne postoje jake sekcije, a za sve to je kriv ljudski faktor'', rekao je za ''Micro mrežu'' Sreten Rašković.

Rašković je govorio i o pravilima i istakao da je rukomet u tom segmentu najmanje evoluirao kada su u pitanju sudije.

''Fudbal je nedodirljiv, košarka je takođe veoma visoko, pogotovo u SAD-u, rukomet po svojoj težini, specifičnosti i atraktivnosti i te kako treba da bude više cijenjen zbog težine, zbog povreda i zbog mnogo još drugih razloga'', istakao je Rašković.

Nakon rukometa gost ''Micro mreže'' govorio je o Južnoameričkom fudbalu u kojem se takođe odlično snalazi na Arenisport.

''Boka i River su dva najveća tima, njihovo rivalstvo je neprocjenjivo i ono što smo gledali posljednjih godina je zaista neopisivo'', rekao je Rašković.

Cijeli intervju možete pogledati OVDJE.

Auto Janković