730 Objavljeno 23 april 2021 Autor: Micro Mreza

U Društvenom domu u Krajišniku je održana radionica ukrašavanja jaja tradicionalnim načinom - šaranje prirodnim voskom. Imajući u vidu epidemiološke mjere, bio je ograničen broj učesnika te je prisustvovalo samo 25 članica Aktiva žena te rekreativnih grupa CKUD-a. Ovom prilikom ukrašeno preko 300 jaja koja će kasnije biti i obojena, takođe, tradicionalnim načinima bojenja vaskršnjih jaja, prvenstveno u lukovini.

Iako se radi o zahtjevnoj tehnici, učesnice su istu brzo savladale i pokazale svoju kreativnost. Na jajima su se našli vjerski motivi, florni i geometrijski oblici, folklorni motivi i drugo. Radionicu je vodila članica Aktiva, Darija Plotan, koja dugi niz godina ukrašava jaja ovom tehnikom.

CKUD "Lepa Radić" Gradiška tradicionalno organizuje Vaskršnje dane u Kočićevu. Obzirom da ove godine, kao i prethodne, epidemija nije dozvolila da se organizuje smotra dječijeg folklora, Centralni KUD organizuje druge aktivnosti koje je moguće u ovim uslovima realizovati. U skladu s tim je i održavanje navedene radionice. Takođe, u naredom periodu su planirane slične aktivnosti za druge grupe Društva, a povodom obilježavanja ovoga praznika.

"Pored navedene radionice, Aktiv žena CKUD-a će u narednom periodu za svoje članice organizovati i druge aktivnosti. Na ovaj način naše članice dobijaju priliku da kvalitetno iskoriste vrijeme i da budu društveno korisne te da pomognu redovan rad KUD-a. Ovo je prilika da pozovemo i druge zainteresovane dame da se uključe u našu grupu kako bi zajednički radili na ispunjavanju naših ciljeva." navela je Dragana Stević, predsjednica Aktiva žena CKUD-a.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković