Auto Janković
211 Objavljeno 11 jun 2021 Autor: Bojan Trgić

U organizaciji Gradskog pozorišta Gradiška premijerno prikazana predstava "Ja sam pas i zovem se Salvatore", što je proizvod sradnje GP Gradiška i glumice Jelen Kesić iz Zrenjanina.

Gradiška publika je imala prvi put priliku da pogleda monodramu, a posebna čast na premijeri je prisustvo autora istoimenog romana "Ja sam pas i zovem se Salvatore" Veselina Gatala, koji je poručio da bi svako trebao da pročita Salvatorea.

"Jelena Kesić je stvarno dala dušu Salvatoreu, čak i onaj dio duše koji je neodstajao, koji je bio u riječima. Jelena je to sjajno uradila i mislim da bi svako trebao da pročita Salvatorea i pogleda predstavu."

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović je poručio da nisu gubili vrijeme dok je trajala pandemija, nego su čak i online radili, pa je mnogo toga započeto, a nešto nije ni završeno. Kako kaže plan je do kraja godine uraditi još dvije premijere, kako bi ova godina završila s četiri premijere uz igranje već započetih predstava.

Oduševljenje nakon premijere nije krila ni glumica Jelena Kesić, koja je poručila da je šetajući po sali mogla osjetiti i gradišku publiku.

"Ja sam se s ovim tekstom susrela kada sam bila tinejdžerka, moj kolega je radio monodramu i dozvolio mi je da to napravim po istom tekstu ali smo koristili različita glumačka i rediteljska sredstva. Što se tiče publike, upozoravali su me na različite reakcije i nekako sam osjetila da dišem s njim, davali su mi energiju što je bilo predragocijeno."

Sa ovom monodramom Gradsko pozorište nastavlja već sutra u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra, dok je predstava "Ljubav" zakazana za četvrtak 17.06. u 20 časova. Ulaznice su u prodaji.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa