Auto Janković
289 Objavljeno 18 jul 2021 Autor: Nebojša Kljajić

Za sve fanove serije Veštac stižu dobre vesti. Objavljen je datum puštanja druge sezone, a on je 17. 12. 2021. godine. Nakon više od dve godine pauze od izlaska prve sezone, napokon nam stiže i druga.

Snimanje je više puta odgađano i usporeno što zbog same pandemije, što zbog bolesti samih glumaca. Radnja bi trebalo da prati treću knjigu sage o Vešcu, Krv vilenjaka. A njen opis glasi: „Ljudi, patuljci i vilenjaci već više od jednog veka žive u napregnutoj slozi i miru. Ali, vremena se menjaju i rase ponovo ulaze u sukob. U ova nemirna vremena rađa se Ciri, dete čije je postojanje zabeleženo u proročanstvu pod imenom Nenadnost, i koja poseduje izuzetnu moć da promeni sve, nabolje ili nagore.”

Za razliku od prve sezone u kojoj smo se upoznavali sa likovima i pratili priče iz viševremenskih razdoblja, radnja druge sezone bi trebalo da bude pravolinijska i usmerenija. Geralt odvodi Ciri na jedino mesto koje još uvek smatra sigurnim i zaboravljenim od drugih ljudi, mesto njegovog nastanka, Kaer Morhem.

Za sve one koji su čitali romane znaju o čemu pričam i kakvo je to mesto. Za one manje upućene Kaer Morhem je drevno utvrđenje-kamp za nastanak i obuku veštaca. Nekada moćno mesto sa velikim dvorcem, od koga su sada ostali samo tragovi. Tu će Geralt zateći domaćina, svog starešinu Vesimira, koga tumači niko drugi do Kristofer Hivju, koji se proslavio u Igri prestola tumačeći lik Tormunda, kao i braću po oružju, druge vešce koji tu zimuju Lambert (Paul Bullion), Eskel (Basil Eidenbenz) i Koen (Yasen Atour).

Pored veštaca uvodi se i jako velik broj drugih likova koji su značajni za tok same serije, kao što su Rjens, Dajkstra, Neneke, brojne veštice, Kahir i još mnogi. Na scenu će da stupe vešci, čarobnjaci, kraljevi, vilenjaci, patuljci, veštice-čarobnice i dok se klupko sudbine polako odmotava, svako od njih igra svoju ulogu povlačeći poteze najbolje što ume. Ko je na čijoj strani? Ko je pozitivac a ko negativac? Ko su saveznici a ko neprijatelji u ovom ratu? Šta je to čedo Nenadnosti? Zašto je svi traže i kakve to skrivene moći ona ima?

Na ova i još mnoga pitanja nećemo dobiti odgovor u drugoj sezoni. Ali samo je jedno sigurno, a to je da sa nestrpljenjem čekamo decembar i prvu epizodu druge sezone.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa