1883 Objavljeno 03 jul 2018 Autor: Bojan Trgić

Pjesme "Armonika" i "Kad te budu" su djelo Slike i Prilike, momaka koji su iz našeg grada, pa smo tom prilikom razgovarali sa glavnim prodecentom Angelom Božićem.

Nekih 7-8 mjeseci nakon prvog singla "Kad Te Budu" izdatog za Muzičku produkciju BHRT, koji se mоže čuti širom bh. radio stanica, Slika i Prilika se ovaj put vraćaju sa nešto drugačijom pjesmom i kompletnijim "proizvodom".

Božić ističe da je novi singl "Armonika" snimljen i smiksan prošle godine, a video za ovu pjesmu je završen u maju ove.

"Tekst pjesme potpisujemo Milan Malešević i ja koji sam ujedno i producent. Video je režirao i montirao Đorđe Radić a direktor fotografije je Zoran Pilipović. Nova pjesma je nešto drugačija od prethodnog singla, urađena kao rep ilustracija vremena i prostora u kojem živimo... Nešto starije rime koje su nažalost, i dalje vrlo aktuelne. Video je sniman uz veliku podršku prijatelja ovog benda na lokacijama u Gradišci te nekoliko kadrova urađenih u Banjaluci!"

Kako kaže Božić, ništa ne bi bilo moguće bez prijatelja i sradnika, koji uradili odličan posao i pomogli da pomenuti singl dobije i vrhunski spot.

"U pomoć su nam pritekli i dobro poznati glumci Đorđe Janković, Zlatan Vidović, Admir Mesic i Draško Vidović", poručuje Božić.

Slika i Prilika su iz Gradiske, dvojac Angel Božić i Milan Malešević, dugogodisnji prijatelji i saradnici koji tek nedavno dobijaju podršku od Muzičke produkcije BHRT i priliku da objave svoje prvo zvanično izdanje, već pomenutu, odlično prihvaćenu pjesmu "Kad Te Budu". Deklarišući se prvenstveno kao rep grupa, u svojoj produkciji pokušavaju da proslijede nešto drugacije emocije uzora koji su i na njih same uticali, a koje su na današnjoj sceni u deficitu.

Vole i njeguju vrijednosti u rep muzici koje su na našim prostorima, kada je profitabilnost u pitanju, sigurno lošiji izbor, i ljudi sve rjeđe imaju priliku da čuju nešto više od simpatičnog, komedijaškog repa ili autora opsjednutih sobom i lažnim sjajem. Dakle, tekstovi sa ozbiljnim stavom preko instrumentala koji su inspirisani "crnom" klupskom muzikom stare škole su nešto čemu S/P strijeme. Za naredni period sprema se novi singl i novi spot, a svakako je najveća ambicija i album prvenac!

Na kraju nam ostaje i da poslušamo singlove "Armonika" i "Kad te budu"

Auto Janković