287 Objavljeno 16 oktobar 2021 Autor: Milan Stojić

''Micro mreža'' donosi četvrto izdanje naše rubrike ''Sa naše police'' u kojoj vam svake nedjelje preporučujemo po jedno štivo. Ovaj put to je knjiga ''Ti i ja, Anđela'' autora Vladimira Arsenijevića.

Često pomislim kako si se u mom životu pojavila upravo onda kada si mi bila najpotrebnija. Možda sam te zato i zavolio toliko, Anđela?

Zima i proljeće 1992. godine. Ljudi i dalje nestaju – bježe iz zemlje, umiru u njoj ili ginu u ratovima u kojima Srbija ne učestvuje. Usred košmara i očajničkog zavaravanja da novih ratova neće biti, Anđela je majka koja se suprotstavila heroinu, a pripovjedač koji nam ne otkriva svoje ime pokušava da se nosi sa teretom očinstva i egzistencijalnog beznađa.

Anđelina uskomešanost, prinudni život s roditeljima, prijateljstva koja nestaju i sveprisutnost smrti postaju nesnosni – čini se da će stradati i sama ljubav. Pokušaji da se ona očuva izgradiće potresnu priču o životu u grotlu zla ranih devedesetih.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković