Krčma kod Ace
484 Objavljeno 03 decembar 2021 Autor: Micro Mreza

Gradsko pozorište Gradiška vas poziva na pravu ''pozorišnu poslasticu'', u utorak 14. decembra u 20 časova u Kulturnom centru.

''Za kraj ove godine ugostićemo odličnu predstavu u produkciji Ateljea 212 i Scene ASM iz Beograda, a riječ je o predstavi ''Audijencija'' Vaslava Havela u kojoj igraju dva veoma poznata glumca mlađe generacije: Miodrag Radonjić (Južni Vetar, Ubice mog oca, Hotel Beograd i dr.) i Nikola Rakočević (Branio sam Mladu Bosnu, Jutro će promeniti sve, Državni službenik, Pevačica i dr.)'', saopštili su iz pozorišta.

Komad koji je svoji premijeru doživio još 1981. godine u Ateljeu 212, a glavne likove igrali su Bora Todorović i Petar Kralj predstavlja politički satirikon iz doba Čehoslovačke i kulta ličnosti.

''Audijencija'' iz 1975. prvi je Havelov komad koji oživljavaju Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević. Radi se o jednočinki zasnovanoj na dijalogu između glavnog lika i njegovog poslodavca, pivara Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika.

Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u pozorišnim prostorima. Intrigantna prošlost Audijencije čine je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni itd. Sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umesto njih.

Cijena ulaznice je 15KM, a na dan izvođenja 18KM.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković