436 Objavljeno 13 januar 2022 Autor: Micro Mreza

Nakon velikog uspjeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Grijeh predaka“, u režiji Milutina Petrovića i produkciji “This and That productions”, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije Netfliks.

Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na djelima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netfliks. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dvije godine na ovoj platformi.

''Ugovor koji smo potpisali zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice'', izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: ''Sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mjesto i publiku na platformama poput Netfliksa.''

''Prilikom rada na ovom projektu odgovornost je bila velika, jer smo na platno željeli da prenesemo likove koje je prije više od jednog vijeka napisao čuveni Bora Stanković, a prije skoro pola vijeka u filmske junake oblikovao veliki Voja Nanović. Imajući u vidu sve to, ovaj ugovor o emitovanju na Netfliksu vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna'', izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen koja se zahvalila Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na podršci pri realizaciji filma.

Film “Nečista krv – Greh predaka” u bioskopima je pogledalo više 100,000 ljudi, a ovjenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodjeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu “Nečista krv- Greh predaka” na 56. Filmskom susretu u Nišu, piše Blic.

Glumačku podjelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković