222 Objavljeno 15 maj 2022 Autor: Nebojša Kljajić

Mnoge glumce povezujemo sa žanrovima u kojima glume, njihovim ulogama dobrih ili loših momaka, fizičkim izgledom i akcentom. A da li ste ikada zapazili njihove navike, lični pečat koji provlače kroz gotovo sve svoje filmove? Tako na primer  Bred Pitt jede, Tim Cruies trči, DiCaprio nazdravlja.

Harrison Ford, gotovo u svakom filmu upire prst u druge. Tako da je ova gesta nazvana „prst propasti“. Prvi put je prst „upotrebio“ u Ratovi zvezda.

Tom Cruise u skladu sa svojim statusom akcione zvezde ne samo što sve svoje scene snima bez dublera, već i trči. Ne bilo kako već sprint. Tako su neki od njegovih filmova poput „Nemoguća misija“ i „Mumija“ obeležili njegovi karakteristični sprintovi.

Leonarda DiCapria bi mogli proglasiti i kraljem zdravica. Svoju „prvu“ zdravicu držao je još davne 1997. godine u filmu  Titanik, kao Jack Dawson. A svoju praksu nastavio je u „Đangova osveta“ (meni najdraža), „Vuk sa Vol strita“ i „Veliki Getsbi“.

Jonny Depp kako na setu tako i u privatnom životu voli da nosi šešir. Depp je udahnuo život likovima Jack Sparrow, Willy Wonka, Mad Hatter i mnogi drugi su postali poznati upravo zahvaljujući Deppovoj glumi ali i po posebnom modnom dodatku, šeširu. Vlasnik je  velike kolekcije šešira u privatnom životu

Da li ste primetili da Brad Pitt u svojim filmovima uvek nešto jede? Gotovo da nema filma u kojem Pitt nešto ne pojede s nogu. Tako na YouTubu postoji kompilacija svih njegovih filmskih „zakuski“ u trajanju od nekih 15 minuta 

Bilo da je u pitanju serija ili film Tim Roth, uvek nađe vremena da se zavali i opusti i udobnoj fotelji.

Samule L. Jackson voli da bude glavni i da ga svi slušaju kada priča. Svoje čuvene monologe započeo je još u Tarantinovom filmu „Pakleni šund“. Zahvaljujući svojom pojavom, glasom i zanimljivim monolozima nastavio je da pleni pažnju i da svi mirno stoje i slušaju ga.

Ukoliko ste propustili prvi deo filmskih zanimljivosti možete ih pročitati ovdje.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković