484 Objavljeno 18 maj 2022 Autor: Micro Mreza

Mješoviti gradski hor ''Lira'' Gradiška je na međunarodnom festivalu ''Majskim muzičkim svečanostima'' u Bijeljini osvojio dvije zlatne medalje, u kategoriji ženskih i kategoriji mješovitih horova.

Na takmičenju osim hora iz Gradiške je učestvovalo 35 horova iz 25 gradova. Među učesnicima su bili horovi sa dugom tradicijom postojanja zbog čega su ove nagrade još značajnije.

Mješoviti gradski hor ''Lira'' postoji od 2019. godine i okuplja članove uzrasta od 14 do 65 godina.

Repertoar hora čini svjetovna muzika i to etno pjesme, kompozicije u umjetničkim aranžmanima, popularne pjesme zabavne i pop muzike, kao i duhovna muzika. Kompozicije izvodi kako cjelokupan hor, tako i vokalne grupe, uz instrumentalnu pratnju, ali i bez instrumentalne pratnje, a cappella. Određene kompozicije su ispraćene sa koreografijom hora, te određenim svjetlosnim, kao i zvučnim efektima koji se proizvode pokretima tijela.

Dirigent i članovi hora se zahvaljuju svima koji su podržali odlazak hora na pomenuto takmičenje i pozivaju nove članove da im nam se pridruže. Probe hora se održavaju u Muzičkoj školi „Branko Smiljanić“ obično utorkom od 19 časova ili se mogu kontaktirati nas facebook profila Mjesoviti gradski hor „Lira“ ili instagram profila @mgh_lira.

Horu, u narednom periodu, očekuje priprema za godišnji koncert koji se održava početkom septembra ispred Kulturnog centra u Gradišci, koji će biti pravi muzički spektakl.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković