789 Objavljeno 20 jun 2022 Autor: Micro Mreza

U sklopu manifestacije "Gradiško ljeto", a u organizaciji Turističke organizacije Gradiška, Gradsko pozorište će izvesti svoju predstavu "Pastorala" na otvorenom i to na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja (Kafana- Staro Mjesto) u ponedjeljak 27. juna sa početkom u 21 čas. Ulaz je slobodan.

''Predstava "Pastorala" je hit- komedija našeg pozorišta koja je na našem repertoaru već više od godinu dana i postala je omiljena našoj publici. Ova lepršava i vesela ljubavna igra odigrava se u ljetnom ambijentu u selu Laminci tokom Ilindanskog zbora, u kojem pratimo igru četvoro mladih ljudi (Grujica, Stana, Ruža i Novak), koji se zabavljaju i međusobno ispituju svoju spremnost na ljubav i bračni život. Pisac komada je Radoslav Lale Pavlović, a predstavu je režirao Admir Mešić'', saopšteno je iz gradiškog pozorišta.

U predstavi igraju mladi banjalučki glumci Dragana Ilić, Anando Čenić, Smiljana Marinković i Svetozar Babić.

Predstava "Pastorala" je prošle godine izvedena na otvorenom na istom mjestu kraj savskog keja gdje će biti izvedena i ovaj put.

''Pogledajte djelić atmosfere kada je "Pastorala" izvedena na otvorenom prošle godine. Pozivamo vas da i ove godine budete dio ove pozorišne bajke na otvorenom'', poručili su iz pozorišta i dodali da ovaj izuzetni produkcijski poduhvat realizuju uz pomoć Gradske uprave, Kulturnog centra, Zavičajnog muzeja, Turističke organizacije i Kafane Staro Mjesto.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković