Krčma kod Ace
898 Objavljeno 17 decembar 2018 Autor: Bojan Trgić

Na zvaničnom izboru za najbolje evropske festivale u 2018. godini ("European Festival Awards"), "Festival 84" ušao je u finale i najuži izbor od 10 najboljih novih festivala. Evropske festivalske nagrade, ili festivalski "Oskari", kako se popularno nazivaju, predstavljaju najznačajnije festivalsko priznanje na svijetu u kojem se najbolji od preko 300 evropskih festivala u konkurenciji biraju glasovima od preko milion festivalskih obožavalaca, ali i stručnog žirija sastavljenog od vodećih eksperata iz svjetske muzičke industrije.

I "Exit", aktuelni nosilac titule najboljeg evropskog festivala, i ove godine je dobio ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije.

Iako prema EFA propozicijama ne može biti u konkurenciji za novu titulu, "Exit" se i ove godine našao među šest društveno najangažovanijih festivala u kategoriji "Take a Stand".

"Exitov" "Sea Dance" festival je već petu godinu zaredom u najužem izboru za titulu najboljeg festivala do 40.000 posjetilaca, što je priznanje koje je već osvojio 2014. godine, dok je programski direktor i suosnivač "Exit" festivala Ivan Milivojev nominovan u kategoriji za izvrsnost i posvećenost u radu.

Zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti profesionalci iz festivalske industrije, pobjednike bira publika iz cijele Evrope, a ceremonija proglašenja biće održana na otvaranju festivala "Eurosonic Noorderslag" u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019. godine.

Auto Janković