1211 Objavljeno 22 decembar 2018 Autor: Bojan Trgić

CKUD "Lepa Radić" je 15 decembra obiležila pet godina postojanja u Kulturnom centru u Gradišci. CKUD je nasljednik najstarijeg gradiškog kulturno-umjetničkog društva KUD-a "Lepa Radić", odnosno KUD-a "Braća Ribar" koje je osnovano 1954. godine. Prije pet godina, 19. jula 2013. godine, donesena je odluka o obnovi rada, a sa aktivnostima se krenulo u novembru mjesecu iste godine.

"Novogodišnje veče igre i pjesme" Ansambla "Lijevče" i prijatelja, u četvrtak, 27. decembra u Domu kulture u Srpcu.

Ova novogodišnja manifestacija, treću godinu za redom, godišnji trenutak tradicije donosi u Srbac sadržajnim kulturno-umjetničkim programom.

U slučaju povoljnih vremenskih uslova, manifestacija će započeti jedimstvenim segmentom pod nazivom "Kraljev trg" u 17:15 ispred Doma kulture. Mnoštvo folklornih umjetnika pozdraviće sve prolaznike i posjetioce, te ih igrom pozvati da prisustvuju svečanom koncertu od 18h u koncertnoj sali.

POSEBAN KONCEPT: koncert igre i pjesme biće podijeljen u dva dijela. Prvi dio posvećen je tradiciji srpskog naroda s područja Bosne i Hercegovine, dok će drugom dijelu koncerta biti predstavljene igre i pjesme Srba s područja Srbije.
Cilj ovakvog koncepta je čuvanje ličnog i teritorijalnog nematerijalnog blaga, i poštovanje srpskog roda iz drugih krajeva Balkana.

Učestvuju:
KUD "Ivo Lola Ribar" Krčedin - Srbija
KUD "Ilićka" Brčko
CKUD "Lepa Radić" Gradiška
SKUD "Beli Anđeo" Srbac
ANI "Lijevče" Razboj

U toku programa, svi posjetioci će kupljenom ulaznicom imati šansu da učestvuju u nagradnoj igri i tako osvoje vrijedne poklone.

Najmlađima, u goste dolazi i Deda Mraz s poklonima.

Ansambl "Lijevče" predstaviće se svojim aktuelnim igračko-pjevačkim repertoarom, uz premijeru koreografske minijature kojom će biti krunisana manifestacija.

Cijena ulaza je 3KM.

Dobro nam došli!

Auto Janković