1247 Objavljeno 29 decembar 2018 Autor: Bojan Trgić

"Novogodišnje veče igre i pjesme" u organizaciji Ansambla narodnih igara "Lijevče" iz Razboja bilo je zaista vid čarolije. Bogat sadržaj, dobra organizacija i brojni učesnici, privukli su pažnju brojnih posjetilaca.

Manifestacija je počela segmentom "Kraljev trg" koje je simbolisao otvaranje, te igru dvorskog Kraljevog kola svih učesnika večeri, na trgu u Srpcu. U 18 časova počeo je koncert igre i pjesme, pred više od 400 posjetilaca. U prvom dijelu koncerta predstavljene su četiri koreografije kojima je predstavljena tradicija Srba iz različitih dijelova BiH.

Središte programa pripalo je tamburaškom sastavu "GLS" koji je izuzetno razveselio publiku. U drugom dijelu koncerta vidjene su posebno temperamente igre i pesme različitih dijelova Srbije. U toku programa, održana je i nagradna igra. Uručeno je ukupno 7 nagrada, od toga 3 novčane, 2 robne i 1 kupon-nagrada. Svim gostima i prijateljima, nazdravio je zdravičar, Rade Banjanin skupa sa predsjednikom Ansambla "Lijevče" gospodinom Jordanom Kuvaljom.

Domaćinski ANI "Lijevče" predstavo se igrama iz Lijevče polja, igrama iz okoline Pirota, te premijerom koreografske minijature pod nazivom "Svu noć 'odim, ništa ne na'odim", čiji je autor mladi Saša Ivković, član Ansambla i budući student etnologije. Učesnici iz KUD-a "Ilićka" Brčko, CKUD-a "Lepa Radić" Gradiška, SKUD-a "Beli Anđeo" Srbac, te Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, oduševili su publiku svojim predstavljanjima.

Na samom kraju programa, svim mališanima uručeni su novogodišnji paketići.

Auto Janković