1507 Objavljeno 20 oktobar 2019 Autor: Micro mreža

Robert De Niro i Al Paćino prvi put zajedno su glumili u sjajnom filmu "Vrelina" iz 1995. godine. Detektiv Vinsent Hana (Al Paćino) i profesionalni kriminalac Nil Mekoli (De Niro) čine jedinstven zaplet ovog filma. Obojica su najbolji u svom poslu, ali će u napetoj borbi samo jedan uspjeti. Čak i do kraja, oni se međusobno poštuju.

Film je često tema fanova, koji tvrde kako je njihova čuvena zajednička scena u restoranu snimljena odvojeno, iz dva dijela, a kasnije spojena u montaži. Ipak, sumnje su demantovala oba glumca. Al Paćino je o toj sceni rekao kako je oduvijek želio raditi s De Nirom, ali da se u glumačkom pozivu želje često ne ostvaruju. "Robert je mislio da bi za ovu scenu bilo dobro da je ne uvježbavamo, da se samo sretnemo ispred kamera. I to je bio dobar izbor", rekao je Al Paćino.

Zajednička scena snimljena je u restoranu "Kejt Mantilini" u Beverli Hilsu. Susret glumačkih divova događa se oko 85. minute kada su se prvi put u istom kadru sreli oči u oči, licem u lice. Prije toga, Paćino pita de Nira: "Šta kažeš na to da te počastim kafom?"

I sjede jedan nasuprot drugoga, pričaju i ispijaju kafu. Obojica profesionalci, majstori u svom poslu koji rade ono što rade najbolje: Mekoli (De Niro) pljačka banke, a Hana (Paćino) hvata tipove poput njega.

Scena razgovora u restoranu traje šest minuta. Sto s brojem 71, za kojim su sjedili, mora se unaprijed rezervisati i dodatno platiti.

/Facebook: Mladen Marić/

 
Centari civilnih inicijativa