1086 Objavljeno 11 decembar 2019 Autor: Bojan Trgić

"Stvaralačko-edukativni tim (SET) iz Modriče bavi se afirmacijom umjetnosti i amaterskog stvaralaštva. Kako kažu njihovu ekipu krasi to što imaju mlade ljude koji se bave različitim aspektima umjetnosti i kulture u njihovom gradu.

Svoje djelovanje počeli su kroz snimanje amaterskih kratkometražnih filmova. Njihov prvi film broji oko 5500 pregleda na zvaničnom jutjub kanalu. Do danas su objavili desetak video snimaka, a pretežno se bave snimanjem triler filmova i sitkoma. Ovo ljeto su objavili prvi amaterski dugometražni igrani film, koji nosi poruku "Stop nasilju". Svoje djelovanje su nastavili u saradnji sa Udruženjem građana iz Modriče, te su snimili nekolicinu video zapisa vezanih za borbu protiv porodičnog i vrsnjačkog nasilja.

"Trenutno smo u fazi razrede naših budućih projekata koje želimo da realizujemo u 2020. godini. Želimo da nastavimo sa afirmacijom amaterskog filma, ali i da radimo na promociji dječijih prava kako bismo na pravi način ukazali na kršenje istih. Posao nam je otežan zbog nedostatka finansijskih sredstava. Potrebno je da napomenemo da naša ekipa radi sa amaterskom opremom, to jeste sa obicnim mobilnim telefonom. U četvrtak 5.12. realizovali smo izlozbu amaterske fotografije koja je prezentovana u okviru 16 dana aktivizma, a s ciljem da se pokrene akcija protiv nasilja", predstavnik SET-a iz Modriče Dimitrije Živanović.

Auto Janković